De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

måndag 14 maj 2018

Glädjen avslutar projekt

På Glädjen har vi nu arbetat med pinnar som projekt sedan i höstas. Nu blev det dags att avsluta detta projekt, för att kunna hitta andra intressen hos barnen som kan leda till ett nytt projekt i höst.

Tillsammans har vi undersökt pinnar. Vi har varit på "pinnjakt" och hämtat flera olika pinnar som vi har tagit med tillbaka till förskolan. Vi har också arbetat med pinnar tillsammans med andra material som lera, månsand, vatten och målarfärg. Barnen har upptäckt sina och pinnarnas skuggor genom overhead apparaten och de har skapat nya saker med hjälp av pinnarna. Tillsammans har vi bland annat gjort kopplingar mellan pinnar och träd. Pinnarna sitter på trädet från början och sedan har de ramlat ner. Det är därför dem kan finnas på marken. 

Andra tankar och kunskaper som har dykt upp under projektets gång:
"i skogen finns björnar och ormar"
"pinnarna har samtal med varandra"
"det finns fågelbo i trädet"
"jag ser inte stammen, vad är det?"
"pinnar har taggar" 

Detta och mycket mer har barnen fått med sig.

För att göra ett bra avslut på projektet med pinnar fick barnen avsluta med tre stationer som har funnits ett stort intresse för:
- Lera och pinnar
- måla av pinnar 
- vatten och pinnar  

Vi hade också ett möte tillsammans vid processväggen, där vi pratade om att projektet nu avslutas och även en tillbakablick på vad vi har gjort under arbetet med pinnar. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar