De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

fredag 20 april 2018

Vi målar med pinnar på Glädjen

På glädjen prövar vi att måla på papper med pinnar. Pinnarna blir ett verktyg att kunna använda vid målning och ett nytt sätt att undersöka och utforska färg och även pinnar som material. Tidigare har vi målat och ritat av pinnar.Rita av pinnar

Måla av pinnarMåla med pinnarIbland är det svårt att ta på sig
förklädet själv och det kan behövas lite hjälpVi fortsätter också att arbeta med pinnar och lera. Vi märker att flera barn som tidigare bara tittat när de andra har jobbat med leran, nu själva vågar testa på.
Under de dagar vi har projekt (Tisdag, Onsdag och Torsdag) har vi testat på en ny organisation. Vi har prövat att börja med projekt redan klockan 9 på förmiddagen och då är alla barn inne och arbetar med projekt eller vid andra planerade stationer. Efter det går vi ut alla tillsammans och leker på gården. Detta har möjliggjort att barnen "smittar" varandra och ger inspiration och skapar nyfikenhet kring vad som händer vid de olika stationerna. Barnen kan välja och gå fritt och alla får möjlighet att testa på då vi har samma stationer en längre period.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar