De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

fredag 13 april 2018

Odling - ett sätt att arbeta med hållbar utveckling

På både Glädjen och Fantasin sker ofta odlingar av olika slag. Just nu har vi odlat paprikor, djungel gurkor, äpple och även några blommor. Vi planterar tillsammans och hjälper till att vattna växterna och hålla de i fint skick. För att även ta vara på pappersmaterial odlar vi i toalettrullar och mjölkkartonger.

Odling är ett sätt att arbeta med hållbar utveckling som vi enligt läroplanen ska göra. Hållbar utveckling handlar bland annat om att ta vara på det som finns och värna om naturen samt få kunskap om olika växter. Vi tar vara på de fröer som finns i det som vi äter, ex. paprika eller olika frukter. Barnen får också uppleva och se olika processer som sker när det vi planterar växer och blir något ätbart igen.


Vi planterar fröerna i små krukor och toalettrullar.
När växterna blir större planterar vi om dem i större krukor eller mjölkkartonger.

På Glädjen går det också att följa paprikans process, från när man skär ut fröerna
och planterar dem till att det blir nya paprikor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar