De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

fredag 23 februari 2018

Vi arbetar med känslor på Fantasin

Fantasin fortsätter arbeta med kroppen , ett parallellt spår med kroppen som vi har lagt fokus på är våra olika känslor som cirkulerar i oss. Hur känns det att bli t.e.x ledsen, arg eller förvånad? Vad blir man glad/ledsen av?
Vi upplever och synliggör våra känslor med hjälp av teatrar, känslodanser, färger som kan förknippas med olika känslor och pratar om hur vi kan hjälpas åt att göra varandra glada. Det är viktigt att barnen kan sätta ord på sina känslor och uttrycka sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar