De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

fredag 9 februari 2018

Glädjen arbetar med projekt och introducerar ett tillägg i miljön

Vi fortsätter att arbeta med pinnar och lera tillsammans och kan se att skapandet med materialen har utvecklats. De barn som tidigare har undersökt leran i sig har nu börjar skapat något av både pinnar och lera. Ofta finns en tanke bakom det som skapas, det kan exempelvis bli en spindel med pinnar som ben och lera som kropp.


Vatten är ett material som vi också utforskar tillsammans med pinnarna.
Vad händer när pinnar möter vatten?Denna vecka har Glädjen introducerat ett tillägg i miljön, en kub. På kuben sitter också ett vitt tyg för att ge kuben ett syfte, det går att sitta i kuben och få känslan av att kunna gå in ett litet utrymme och även få möjlighet att träna på att lokalisera (vart befinner jag mig i förhållande till kuben). Genom att kuben har ett vitt tyg blir det också spännande att använda projektorn, bilden hamnar i kuben (på en mindre yta) istället för på väggen (en större yta). Kuben har blivit ett stort intresse och lockat många nyfikna barn.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar