De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

fredag 15 december 2017

Fantasin återgår till arbetet med självporträtt och pratar om kroppen

Vi fortsätter med projektet "i vår stad finns vi" och processväggen börjar bli fylld av dokumentation. Efter ett långt arbete med ögonen återgår vi till självporträtten. Vi märker att det finns ett mera intresse för kroppen och dess organ. Vi gör en tankekarta för att tydligare se vart intresset finns och hur stort intresset är för kroppen.


Frågor som vi pedagoger är nyfikna på är "vad använder vi kroppen till och vad finns i vår kropp?" Det finns många tankar, teorier och fakta hos barnen om:
- skelett
- muskler - används för att lyfta
- Tarmar - där maten åker igenom
- Lungor - som vi andas med


Ett barn berättar också att vi behöver syre för att leva. Men frågorna som uppkommer där är "hur får vi i oss syre? vart finns syre? kan det höra ihop med andningen?". Dessa frågor har vi burit med oss och försöker ta reda på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar