De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

torsdag 2 november 2017

Kaplastavarnas förmåga att utmana det matematiska tänkandet på Fantasin

För oss är det viktigt med en rik miljö så att det finns arbeten som passar alla barn. Just nu är det kaplastavar som det finns ett stort intresse för hos barnen på Fantasin. Att följa och bygga efter en ritning är både spännande och utmanande. Det krävs fokus, precision- och finmotorik.


"Tre rader...jag behöver ju sex kaplastavar då"
"Så nu har jag tagit två och två för jag behöver ju fyra"


Genom att arbeta med kaplastavar utvecklar barnen sin förmåga att använda matematik. Dem får möjlighet att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar, både sina egna men också andras problemställningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar