De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

fredag 27 oktober 2017

Glädjen fortsätter arbetet med pinnar

På Glädjen fortsätter vi att arbeta med pinnar som projekt, då vi har sett att det finns ett större intresse för pinnar i barngruppen än fordon. Vi har gått på "pinnjakt" för att leta efter flera pinnar som kan vara intressanta att utforska närmare. Dessa pinnar har vi samlat i en stor kasse och tagit med tillbaka till förskolan och in på avdelningen. Nu arbetar vi med att undersöka pinnarna i mindre grupper. Vi tittar nära på dem, hur ser dem ut? Vad kan man göra med pinnar? Går det att forma pinnarna till något annat? Vi använder verktyg som förstoringsglas för att kunna titta nära på pinnarna och urskilja detaljer.
På pinnjakten hittade vi många olika sorters pinnar. Både stora, små, tunna och tjocka
Vi tittar nära på pinnarna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar