De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

onsdag 10 maj 2017

Projektväggen har blivit större på Glädjen

På projektväggen finns nu inte bara spårvagnar utan ett träd har också växt upp på väggen och några fiskmåsar hänger i taket. Barnen står ofta och tittar med kikare ut mot bakgården där det bland annat finns träd men också fåglar. Då det övergripande temat är "Vår stad" så är det klart att det ska finnas ett träd och några fåglar inne på Glädjen. Barnen har intresserat sig mera för träd och har även fått titta på miljöer där det finns olika träd. De har bland annat fått se hur en skog kan se ut. Detta har barnen fått se genom en overheadprojektor.Barnen har varit delaktiga med att sätta upp trädet.

En annan ny kunskap som barnen har visat på
är att spårvagnar låter när dem åker förbi "Ringelingeling"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar