De Geer är en förskola i centrala Norrköping. Vi har en stor gård och förskolan består av två avdelningar. Vi tror på det kompetenta barnet. Avdelningarnas miljöer är väl genomtänkta, där vi anpassar innehållet efter barnens intressen och behov.

Syftet med vår blogg är att vi vill ge vårdnadshavare ökad möjlighet till delaktighet och inflytande. Här kan de få en inblick i vår vardag och verksamhet och de är välkomna att lägga in kommentarer. Vi använder även bloggen som ett redskap för att få ut viktiga datum och händelser.

torsdag 13 april 2017

Nytt projekt och plantering på Glädjen

På De Geer arbetar vi projektinriktat och temat i hela huset är "Vår Stad". Vi på Glädjen har därför nu börjat med ett nytt projekt. Vi har sett ett stort intresse för olika slags fordon hos barnen och speciellt spårvagnar som också åker förbi förskolan dagligen. Därav har spårvagnar blivit det nya projektet som vi precis har börjat med. Vi har haft samtal i små grupper och barnen har fått berätta vad dem vet om spårvagnar, deras erfarenheter och även vad dem är nyfikna på att veta mera om.På Glädjen har vi också planterat och sått olika frön som redan växer fram. Barnen fick vara med och hjälpa till och går även fram och tittar om det växter något ur jorden. Eftersom att det också är påsk nu så fick några tuppar ta hand om fröna. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar